EXPERIÈNCIA DIGITAL

Totes aquelles coses que he buscat en alguna vegada i de tan buscar m’he tornat un expert.

He formatejat la targeta de la càmera sense voler i s’han esborrat les fotografies.(Podeu substituir la paraula fotografia per informació)

Això té una solució més senzilla del que no et penses. Les fotografies es poden recuperar, encara que hagis fet més fotografies en la mateixa targeta.

Encara que hagis esborrat les fotos es poden recuperar. Sembla mentida però és real. Les fotos s’emmagatzemen una darrera l’altre. Quan una d’aquestes s’esborra, no s’elimina, sinó que només no es fa visible, fent que els fotos posteriors que s’afegeixin en els espais que hi ha a la targeta lliures. Tot i així, encara que s’omplís la targeta de fotografies, aquestes se sobreposarien en el mateix espai que ocupaven les primeres sense esborrar-les. És per aquest motiu que es fotografies es poden recuperar.

Per poder recuperar les fotografies utilitzant els programes adequats per la recuperació de fotografies. Aquests programes us permeten fer una copia de seguretat de la targeta per tal de preservar les dades, abans de fer servir diferents mètodes de recuperació de dades.

De programes, afortunadament, n’hi ha molts, alguns gratuïts, altres de pagament. Podeu fer com jo, anar-ne provant fins que trobeu el programa que us agrada més com us recupera les fotografies.  Alguns les recuperen amb el mateix nom amb que les teníeu guardades, altres programes sobreescriuen el nom creant una sèrie diferent.

A més a més de recuperar fotografies trobareu programes que us permetran recuperar vídeos, cançons i arxius en molts altres formats.